Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis
När du lagar laxen i ugnen blir den blir saftig och bevarar sin smak. Ugnsbakade laxen serveras med kokt potatis och krispig gurka. Måltiden blir helt komplett med en underbar örtagårdssås som är kryddad med persilja och dill.
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
500 g laxfilé
1 gurka
2 dl sås (gärna örtagård med persilja och dill)
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2458 KJ / 586 kCal
Fett32 g
Salt1.69 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkel och god
Eva
2020-01-29