Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis

När du lagar laxen i ugnen blir den blir saftig och bevarar sin smak. Ugnsbakade laxen serveras med kokt potatis och krispig gurka. Måltiden blir helt komplett med en underbar örtagårdssås som är kryddad med persilja och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i en kastrull med saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Lägg den i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  4. Ugnsbaka laxen i ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera laxen med potatis, gurka och sås.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 gurka
  • 2 dl sås (gärna örtagård med persilja och dill)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer