Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis

9
1
Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis

När du lagar laxen i ugnen blir den blir saftig och bevarar sin smak. Ugnsbakade laxen serveras med kokt potatis och krispig gurka. Måltiden blir helt komplett med en underbar örtagårdssås som är kryddad med persilja och dill.

Skriv ut
Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
färskpotatis
500 g
laxfilé
1
gurka
2 dl
sås (gärna örtagård med persilja och dill)

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Eva

2020-01-29

Enkel och god

Näringsvärde per portion

Energi 2458 KJ / 586 kCal
Fett 32 g
Salt 1.69 g
Kolhydrater 44 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept