Enkel lax i ugn

Undrar du hur du ska laga perfekt lax i ugn? Här har du svaret! Allt du behöver är laxfilé, salt och svartpeppar. Vid en innertemperatur på 54–56 grader är laxen perfekt. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, potatisgratäng eller risotto.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1226 KJ / 293 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater0 g
Protein28 g
Kommentarer
13 st52-56 grader blir den väldigt torr. Tog ut den vid 45 och då var den helt tillagad. Hade kanske kunnat ta den ännu tidigare
Ida
Kan man frysa laxen när den är tillagad?
Susanne
Hej Susanne! Ja, det går bra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Om laxen är fryst först tar det lika lång tid i ugnen?
Gisela
Hej Gisela! Bara laxen är tinad så är det samma tillagningstid som på färsk lax. Hälsningar Niclas
ICA-köket
225 grader till 52-56 grader blir en torr lax dom gnisslar mellan tänderna. . 125- 150 grader till 45-47 grader blir en tillagad lax som smälter i munnen.
Hans
Superenkelt med stektermometer!
Karin
Tack! Ändrade lite, används citronpeppar istället samt riven citronskal och citronsaft.
Albert
Mycket gott.
Violet
Gott och ” lätt som en plätt” att tillaga.
Marianne
Temp 175,- o laxen på grovsaltbädd, 56 gr blir perfekt 👌
Birgitta
Tänkte ha laxbitar i ugnen ! Kan man då ha 225° om det är laxbitar, alltså inte en hel laxfilé ?
Anna maria