Ugnsbakad lax med grönkålsmajo

4
3
Ugnsbakad lax med grönkålsmajo

Här bakas lax på riktigt låg temperatur så att den behåller sin saftighet. Njut av laxen tillsammans med vackert grön majonnäs och citrondressad spenatsallad. Grönkålsmajonnäsen är supergod även som dipp eller till en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Ugnsbakad lax med grönkålsmajo

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakad lax

600 g färsk laxfilé i bit
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpresssad citronjuice
2 påsar babyspenat (à 65 g)
citronklyftor till servering

Grönkålsmajo

1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl fryst tinad hackad grönkål eller spenat
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut grönkålsmajon. Använd istället äggfri majonnäs och smaksätt den med fryst tinad, mixad grönkål eller spenat och lite citron.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Torbjörn

2022-01-31

Inget bra recept, grönkåls majonnäs är god men passar inte rätten fisken torr och tråkig trotts kortare tid i ugn en besvikelse

Therese

2014-02-12

LCHF-mat. I like! Majon var fantastisk! Med grönkål! Det hade jag inga högre förväntningar på! Men ojojoj! Mums!

Ewa

2013-02-23

Tyvärr så gör jag tillbehören endast denna gången. Det var lite fattigt, det saknades något. Spenaten ok men majon var överskattad. Gjorde en vanlig grönsallad och åt lite crème farisé till laxen