Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med grönkålsmajo

Här bakas lax på riktigt låg temperatur så att den behåller sin saftighet. Njut av laxen tillsammans med vackert grön majonnäs och citrondressad spenatsallad. Grönkålsmajonnäsen är supergod även som dipp eller till en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C .
  2. Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med 2/3 av saltet och hälften av pepparn. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
  3. Majo: Skala vitlöken. Pressa ut vätskan ur grönkålen. Mixa äggulor, vitlök, vinäger, senap och grönkål med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt, peppar och ev ytterligare vinäger.
  4. Rör ihop olivolja, citronskal och juice. Krydda med resten av saltet och resten av pepparn. Blanda med spenaten.
  5. Servera laxen med sallad, grönkålsmajo och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut grönkålsmajon. Använd istället äggfri majonnäs och smaksätt den med fryst tinad, mixad grönkål eller spenat och lite citron.

Ingredienser

Portioner: 4
Ugnsbakad lax
  • 600 g färsk laxfilé i bit
  • 3 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpresssad citronjuice
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • citronklyftor till servering
Grönkålsmajo
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl fryst tinad hackad grönkål eller spenat
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer