Ugnsbakad lax med grönkålsmajo
Här bakas lax på riktigt låg temperatur så att den behåller sin saftighet. Njut av laxen tillsammans med vackert grön majonnäs och citrondressad spenatsallad. Grönkålsmajonnäsen är supergod även som dipp eller till en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakad lax
600 g färsk laxfilé i bit
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpresssad citronjuice
2 påsar babyspenat (à 65 g)
citronklyftor till servering
Grönkålsmajo
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl fryst tinad hackad grönkål eller spenat
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inget bra recept, grönkåls majonnäs är god men passar inte rätten fisken torr och tråkig trotts kortare tid i ugn en besvikelse
Torbjörn
2022-01-31LCHF-mat. I like! Majon var fantastisk! Med grönkål! Det hade jag inga högre förväntningar på! Men ojojoj! Mums!
Therese
2014-02-12Tyvärr så gör jag tillbehören endast denna gången. Det var lite fattigt, det saknades något. Spenaten ok men majon var överskattad. Gjorde en vanlig grönsallad och åt lite crème farisé till laxen
Ewa
2013-02-23