Lindas laxgratäng

36
10
Lindas laxgratäng

Ett utsökt recept på saftig laxgratäng. Du gör gratängen av bland annat laxfilé, chèvre, crème fraiche, soltorkade tomater och sesamfrön. Servera fisken med potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Lindas laxgratäng

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g laxfilé
salt
pepparmix
ca 150 g chèvre
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
5 soltorkade tomater (marinerade)
1 msk finhackad färsk dragon (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk sesamfrön
4 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano

Till servering

potatismos

För alla

 

Rätten är fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Man kan göra gratängen extra festfin genom att lägga på skalade räkor eller kräftstjärtar innan man brer över getosttäcket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Emma

2021-07-18

Otroligt gott. Kommer göra det här igen

Ellinor

2020-09-27

Är inte så förtjust i getost, så jag använde mozzarella istället. Blev också gott.

Ingela

2020-07-25

Gott! Körde på 200 grader, lite mer lax (6 st frysta delar a 125 gram) samt lite mer chèvre (ca 170 gram).

Näringsvärde per portion

Energi 3280 KJ / 780 kCal
Fett 52 g
Läs mer om näringsvärden