Lindas laxgratäng
Ett utsökt recept på saftig laxgratäng. Du gör gratängen av bland annat laxfilé, chèvre, crème fraiche, soltorkade tomater och sesamfrön. Servera fisken med potatismos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g laxfilé
salt
pepparmix
ca 150 g chèvre
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
5 soltorkade tomater (marinerade)
1 msk finhackad färsk dragon (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk sesamfrön
4 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
Till servering
potatismos
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Man kan göra gratängen extra festfin genom att lägga på skalade räkor eller kräftstjärtar innan man brer över getosttäcket.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3280 KJ / 780 kCal
Fett52 g
Kommentarer
Otroligt gott. Kommer göra det här igen
Emma
2021-07-18Är inte så förtjust i getost, så jag använde mozzarella istället. Blev också gott.
Ellinor
2020-09-27Gott! Körde på 200 grader, lite mer lax (6 st frysta delar a 125 gram) samt lite mer chèvre (ca 170 gram).
Ingela
2020-07-25