Lindas laxgratäng
Ett utsökt recept på saftig laxgratäng. Du gör gratängen av bland annat laxfilé, chèvre, crème fraiche, soltorkade tomater och sesamfrön. Servera fisken med potatismos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g laxfilé
salt
pepparmix
ca 150 g chèvre
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
5 soltorkade tomater (marinerade)
1 msk finhackad färsk dragon (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk sesamfrön
4 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
Till servering
potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3280 KJ / 780 kCal
Fett52 g
Kommentarer
Otroligt gott. Kommer göra det här igen
Emma
2021-07-18Är inte så förtjust i getost, så jag använde mozzarella istället. Blev också gott.
Ellinor
2020-09-27Gott! Körde på 200 grader, lite mer lax (6 st frysta delar a 125 gram) samt lite mer chèvre (ca 170 gram).
Ingela
2020-07-25