Laxburgare med klyftpotatis och morotssallad
Laxburgare med klyftpotatis och morotssallad är en garanterad succé på middagsbordet. Laxen mixas till en färs, formas till burgare som sedan steks i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna med krispig klyftpotatis, morotssallad och en grönsallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis
900 g fast potatis
1 msk olja
Morotssallad
3 morötter
1 ask dill (à 20 g)
2 dl matyoghurt
Laxburgare
600 g laxfilé i tärningar
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl vispgrädde
1 msk olja
Till servering
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 712 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev alldeles för geggiga och lösa kanske var filéerna inte tillräckligt tinade när jag började mixa, men de smakade bra.
Björn
2023-08-08Kryddade lite extra efter min smak samt bör ut vispgrädden till matlagningsgrädde, blev kanon!
Therése
2022-09-04Jag gjorde fyra stycken och tog 1,5 tsk örtsalt och 1 tsk sambal oelek - mycket goda och lite hetta
Nina
2021-02-06