Enchiladas med svarta bönor och nachochips
Dessa smakrika enchiladas med tomatsås, paprika och bönor lagar du på ett kick. Skjutsa in i ugnen i 20 minuter och toppa sedan med gräddfil, nachochips och färsk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp svarta bönor (à 380 g)
1 burk majskorn (à ca 200 g)
1 grön paprika
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
5 dl tomatsås (se länk till grundrecept under steg 4)
8 tortillabröd (mellanstora)
3 dl riven ost
Till servering
1 dl hackad koriander
2 dl gräddfil
2 dl krossade nachos
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4136 KJ / 989 kCal
Fett39 g
Salt4.61 g
Kolhydrater117 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt men la till köttfärs och mera kryddor. Blev så mesig annars. Massa vitlök 🧄 ska med på resan.
Christina
2022-02-18Jättegott, gjorde den helt vegan också!
Ants
2020-08-20Finns ingen länk till recept på tomatsås i IPad.
Gunilla
2020-02-18Hej Gunilla! Tyvärr kan man inte se länkarna i dagsläget i vår app. Gå gärna in på receptet på ica.se så kan du se länken! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-19