Enchiladas med svarta bönor och nachochips

47
4
Enchiladas med svarta bönor och nachochips

Dessa smakrika enchiladas med tomatsås, paprika och bönor lagar du på ett kick. Skjutsa in i ugnen i 20 minuter och toppa sedan med gräddfil, nachochips och färsk koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Enchiladas med svarta bönor och nachochips

Ingredienser

4 portioner
1 förp svarta bönor (à 380 g)
1 burk majskorn (à ca 200 g)
1 grön paprika
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
5 dl tomatsås (se länk till grundrecept under steg 4)
8 tortillabröd (mellanstora)
3 dl riven ost

Till servering

1 dl hackad koriander
2 dl gräddfil
2 dl krossade nachos
grönsallad

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Välj lagrad rivost och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Christina

2022-02-18

Perfekt men la till köttfärs och mera kryddor. Blev så mesig annars. Massa vitlök 🧄 ska med på resan.

Ants

2020-08-20

Jättegott, gjorde den helt vegan också!

Gunilla

2020-02-18

Finns ingen länk till recept på tomatsås i IPad.

Redaktionen ICAse

2020-02-19

Hej Gunilla! Tyvärr kan man inte se länkarna i dagsläget i vår app. Gå gärna in på receptet på ica.se så kan du se länken! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 4136 KJ / 989 kCal
Fett 39 g
Salt 4.61 g
Kolhydrater 117 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden