Enchiladas med svarta bönor och nachochips

25
3 Klimatsmart
Enchiladas med svarta bönor och nachochips

Dessa smakrika enchiladas med tomatsås, paprika och bönor lagar du på ett kick. Skjutsa in i ugnen i 20 minuter och toppa sedan med gräddfil, nachochips och färsk koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Enchiladas med svarta bönor och nachochips

Ingredienser

4 portioner
1
förp svarta bönor (à 380 g)
1
burk majskorn (à ca 200 g)
1
grön paprika
2 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
2 msk
olivolja
5 dl
tomatsås (se länk till grundrecept under steg 4)
8
tortillabröd (mellanstora)
3 dl
riven ost

Till servering

1 dl
hackad koriander
2 dl
gräddfil
2 dl
krossade nachos
-
grönsallad

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Välj lagrad rivost och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Ants

8/20/2020

Jättegott, gjorde den helt vegan också!

Gunilla

2/18/2020

Finns ingen länk till recept på tomatsås i IPad.

Redaktionen ICAse

2/19/2020

Hej Gunilla! Tyvärr kan man inte se länkarna i dagsläget i vår app. Gå gärna in på receptet på ica.se så kan du se länken! Hälsningar Elina

Julia

1/28/2019

Enkelt men så gott! Jag la till kidneybönor, tog lite mindre spiskummin & hade i lite oregano. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 4136 KJ / 989 kCal
Fett 39 g
Salt 4.61 g
Kolhydrater 117 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept