Gratinerade tortillaknyten med kyckling och spenat

Dessa gratinerade, heta tortillaknyten med kyckling och spenat är så goda att de nästan smälter i munnen! Vik ihop rullar eller paket av de mumsiga fyllda tortillabröden och gratinera en stund före de serveras med sallad och bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 250 g)
200 g färskost
1 - 1 1/2 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
peppar
4 stora mjuka tortillabröd
ca 1 1/2 dl färdig tomatsås från burk
1 dl gratängost
ca 150 g spröda salladsblad
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och riven ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och riven ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanon gott och enkelt att göra! Vi använde oss av kycklingfiléer istället för grillad kyclking, som vi först stekte i pannan. Snappade upp en del tips från tidigare kommentarer, blandade keso med philadelfia ost, bytte chilin mot sambal oelek. Prova med smaksatt creme fraiche till tortillan, mums!
Therese
2005-09-20Tillsatte 1,5 tsk sambal oelek istället för chilin. Hade lättphiladelfia och keso i röran. Serverade med färsk basilika. Jättegott!!
Pernilla
2005-08-30Så Gott!! Men jag uteslöt chilin och serverade med rödlök. Blev jättebra.
Fia
2005-08-10