Gratinerade tortillaknyten med kyckling och spenat
Dessa gratinerade, heta tortillaknyten med kyckling och spenat är så goda att de nästan smälter i munnen! Vik ihop rullar eller paket av de mumsiga fyllda tortillabröden och gratinera en stund före de serveras med sallad och bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 250 g)
200 g färskost
1 - 1 1/2 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
peppar
4 stora mjuka tortillabröd
ca 1 1/2 dl färdig tomatsås från burk
1 dl gratängost
ca 150 g spröda salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanon gott och enkelt att göra! Vi använde oss av kycklingfiléer istället för grillad kyclking, som vi först stekte i pannan. Snappade upp en del tips från tidigare kommentarer, blandade keso med philadelfia ost, bytte chilin mot sambal oelek. Prova med smaksatt creme fraiche till tortillan, mums!
Therese
2005-09-20Tillsatte 1,5 tsk sambal oelek istället för chilin. Hade lättphiladelfia och keso i röran. Serverade med färsk basilika. Jättegott!!
Pernilla
2005-08-30Så Gott!! Men jag uteslöt chilin och serverade med rödlök. Blev jättebra.
Fia
2005-08-10