Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gratinerade tortillaknyten med kyckling och spenat

Dessa gratinerade, heta tortillaknyten med kyckling och spenat är så goda att de nästan smälter i munnen! Vik ihop rullar eller paket av de mumsiga fyllda tortillabröden och gratinera en stund före de serveras med sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet.
  3. Krama ur vätskan och grovhacka bladspenaten. Blanda kyckling, spenat och philadelphiaost med chili, vitlök och citronjuice. Salta och peppra.
  4. Fördela blandningen i tortillabröden. Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en ugnssäker form.
  5. Skeda tomatsås över paketen. Strö över gratängost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera med sallad och bröd.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(20)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket fryst, tinad bladspenat (à 250 g)
  • 200 g färskost
  • 1 1/2 msk finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • salt
  • peppar
  • 4 stora mjuka tortillabröd
  • ca 1 1/2 dl färdig tomatsås från burk
  • 1 dl gratängost
  • ca 150 g spröda salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Fett: 0 g
Energi
2357 kJ / 563 kCal
Läs mer om näringsvärden