UNDER 45 MIN | Medel

Enchiladas med avokadosalsa

Enchiladas kanske är lite pilligt att få till, men det är värt allt arbete! En god röra gjord på blandfärs, pastasås, kidneybönor och majskorn kokas ihop innan de fördelas på tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i formen med skarven nedåt! Sen vet vi ju alla att man inte kan servera denna rätt utan avokadosalsa och lite saft från lime, så det har vi självklart planerat in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bönsås: Skala och finhacka löken. Fräs färsen och hälften av löken (spara den andra hälften till salsan) i oljan i en stor kastrull och krydda med spiskummin.
  3. Rör ner pastasåsen och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem och majsen, med sitt spad, i bönsåsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Enchiladas: Fyll tortillabröden med bönsåsen och rulla ihop dem. Lägg bröden med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun och gratinerad färg.
  6. Avokadosalsa: Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Pressa ut saft från limen.
  7. Blanda tomat och avokado med den hackade rödlöken, limesaften och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera de gratinerade enchiladas med avokadosalsa.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Någon som petar bort bönorna? Testa att mixa bönorna och pastasåsen med stavmixer så döljs dom fint. Späd då med lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
Bönsås
  • 1 rödlök
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 390 g pastasås vitlök
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 340 g majskorn
  • salt
  • peppar
Enchiladas
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 1 1/2 dl riven prästost
Avokadosalsa
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3789 kJ / 906 kCal