Enchiladas med avokadosalsa
Enchiladas kanske är lite pilligt att få till, men det är värt allt arbete! En god röra gjord på blandfärs, pastasås, kidneybönor och majskorn kokas ihop innan de fördelas på tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i formen med skarven nedåt! Sen vet vi ju alla att man inte kan servera denna rätt utan avokadosalsa och lite saft från lime, så det har vi självklart planerat in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020
Ingredienser
4 portioner
Bönsås
1 rödlök
500 g blandfärs
1 tsk olja
2 tsk spiskummin
390 g pastasås vitlök
380 g kokta kidneybönor
340 g majskorn
salt
peppar
Enchiladas
8 tortillabröd (medium)
1 1/2 dl riven prästost
Avokadosalsa
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 avokador
1 lime
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3789 KJ / 906 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater77 g
Protein44 g
Kommentarer
Mums tyckte hela familjen! Nästa gång kryddar vi lite mer och gör extra avokadosallad
Terése
2022-10-11Enkelt, gott och smidigt att värma upp dagen efter för matlådan.
Svetlana
2022-08-15Goda! Kidsen åt. Gillade såsen
Terese
2020-04-06