Enchiladas med avokadosalsa

14
2
Enchiladas med avokadosalsa

Enchiladas kanske är lite pilligt att få till, men det är värt allt arbete! En god röra gjord på blandfärs, pastasås, kidneybönor och majskorn kokas ihop innan de fördelas på tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i formen med skarven nedåt! Sen vet vi ju alla att man inte kan servera denna rätt utan avokadosalsa och lite saft från lime, så det har vi självklart planerat in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Enchiladas med avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner

Bönsås

1
rödlök
500 g
blandfärs
1 tsk
olja
2 tsk
spiskummin
390 g
pastasås vitlök
380 g
kokta kidneybönor
340 g
majskorn
-
salt
-
peppar

Enchiladas

8
tortillabröd (medium)
1 1/2 dl
riven prästost

Avokadosalsa

1/2
ask plommontomater (à 500 g)
2
avokador
1
lime
1 tsk
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Någon som petar bort bönorna? Testa att mixa bönorna och pastasåsen med stavmixer så döljs dom fint. Späd då med lite vatten.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Terese

4/6/2020

Goda! Kidsen åt. Gillade såsen

Ursula

4/4/2020

Såväl barn som vuxna tyckte om dessa. Mixade ner hälften av bönorna i såsen och blandade i resterande hela. Kryddade med lite extra spiskummin och chiliflakes. Till och med de bönskeptiska tyckte att fyllningen blev toppen.

Näringsvärde per portion

Energi 3789 KJ / 906 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 77 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept