Enchiladas med avokadosalsa

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
4
Enchiladas med avokadosalsa

Enchiladas kanske är lite pilligt att få till, men det är värt allt arbete! En god röra gjord på blandfärs, pastasås, kidneybönor och majskorn kokas ihop innan de fördelas på tortillabröd. Rulla ihop dem och lägg i formen med skarven nedåt! Sen vet vi ju alla att man inte kan servera denna rätt utan avokadosalsa och lite saft från lime, så det har vi självklart planerat in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Enchiladas med avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner

Bönsås

1 rödlök
500 g blandfärs
1 tsk olja
2 tsk spiskummin
390 g pastasås vitlök
380 g kokta kidneybönor
340 g majskorn
salt
peppar

Enchiladas

8 tortillabröd (medium)
1 1/2 dl riven prästost

Avokadosalsa

1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 avokador
1 lime
1 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Mums tyckte hela familjen! Nästa gång kryddar vi lite mer och gör extra avokadosallad

Terése

2022-10-11

Enkelt, gott och smidigt att värma upp dagen efter för matlådan.

Svetlana

2022-08-15

Goda! Kidsen åt. Gillade såsen

Terese

2020-04-06

Näringsvärde per portion

Energi3789 KJ / 906 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater77 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Enchiladas med rostad majsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas à la Mexiko
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frijoles (bönröra)
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Black bean enchiladas
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mexirullar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga