Black bean enchiladas
Allt som kan ätas i tortillabröd blir succé! Här serveras enchiladas med en bönröra smaksatt med sambal, och för att bryta av smakerna görs en salsa innehållande tärnad avokado. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
1/2 msk olja
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
390 g pastasås med vitlök
1/2 tsk salt
8 tortillabröd (gärna medium)
1 1/2 dl riven prästost
Salsa
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 avokador
1/2 citron
1 msk olja
salt
peppar
Till servering
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 750 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater79 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkade bra även med kidneybönor, blev väldigt gott med lite oregano i såsen också. Passar för matlåda och att frysa in.
Leonora
2020-06-23Hej Leonora! Tack för att du delar med dig av dina tips om kidneybönor och oregano, det låter gott! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Supergott!
Ulrica
2020-02-23Kom med i matkasse. Torrt, smaklöst, alla bröd var torra och gick sönder!
Marie
2019-09-18Hej Marie! Jag beklagar att du har fått en dålig vara. Vi tar kontakt med dig på e-post. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-09-19