Enchiladas à la Mexiko

46
7
Enchiladas à la Mexiko

Ett utsökt recept på härliga mexikanska enchiladas. Perfekt för dig som gillar tacos och annan mexikansk mat. Du gör tortillarullarna enkelt av bland annat vitlök, paprika och kidneybönor. Gratinera med ostöverdrag och servera med gräddfil!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Enchiladas à la Mexiko

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2
paprikor
1 msk
olja
500 g
krossade tomater
1 tsk
salt
1 krm
kajennpeppar
1 tsk
spiskummin
380 g
kidneybönor
8
små tortillabröd (8 st motsvarar 200 g)
2 dl
riven ost
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Leila

2/26/2020

Vi körde med smoked paprika utöver de andra kryddorna för en lite mer chipotle-smak.

Kajsa

1/1/2019

Öka mängden kryddor rejält och det blir supergott! Så bra rätt att bjuda gäster på - enkelt, snabbt och supergott!

Per-erik

12/27/2017

Besviken på smaken

Näringsvärde per portion

Energi 1930 KJ / 461 kCal
Fett 17.8 g
Kolhydrater 53.7 g
Protein 21.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept