Enchiladas à la Mexiko | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enchiladas à la Mexiko

Ett utsökt recept på härliga mexikanska enchiladas. Perfekt för dig som gillar tacos och annan mexikansk mat. Du gör tortillarullarna enkelt av bland annat vitlök, paprika och kidneybönor. Gratinera med ostöverdrag och servera med gräddfil!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. 
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan i en gryta. Rör ner tomaterna, krydda med salt, kajennpeppar och spiskummin. Låt koka ca 10 min. Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i tomatröran.
  4. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera med gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 380 g kidneybönor
  • 8 små tortillabröd (8 st motsvarar 200 g)
  • 2 dl riven ost
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1930 kJ / 461 kCal