Enchiladas à la Mexiko
Ett utsökt recept på härliga mexikanska enchiladas. Perfekt för dig som gillar tacos och annan mexikansk mat. Du gör tortillarullarna enkelt av bland annat vitlök, paprika och kidneybönor. Gratinera med ostöverdrag och servera med gräddfil!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 tsk spiskummin
380 g kidneybönor
8 små tortillabröd (8 st motsvarar 200 g)
2 dl riven ost
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1930 KJ / 461 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater53.7 g
Protein21.1 g
Kommentarer
De blev väldigt kladdiga. Efter en snabb sökning fick jag tipset att steka bröden i olja innan man använder dom, för att skapa en barriär. Jag skulle rekommendera detta, om det funkar (Har ej testat) för de blir annars väldigt kladdiga och brödet faller isär dagen efter. Smaken var helt ok. Jag ersatte cayennepeppar med chili-flakes, det funkade ok.
Victor
2023-06-19Jättegott och perfekt till lunch dagen efter. Kan rekommenderas
Marie
2021-12-27Vi körde med smoked paprika utöver de andra kryddorna för en lite mer chipotle-smak.
Leila
2020-02-26