Gnocchi med tomat och mozzarella
Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj mjölkfri gnocchi och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri gnocchi. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev inspirerad av kommenterarna så stekte på salsicciafärs, lite lök och vitlök i stekpanna. La i gnocchin så de fick lite yta och sedan i med en burk Arabiata sås. Smakade av med salt och peppar. Rev sönder mozzarella och sedan in med pennan i ugnen på 225° i 20 minuter. Riktigt gott!
Jill
2024-03-27Bra vardagsrätt. Toppade med knaperstekt bacon och kan tänka mig det även funkar ypperligt med halloumi och rostade pumpakärnor. Behöver något krispigt.
Karolina
2024-03-11Jag stekte upp ett paket med salcicciafärs och hade i gratängen. Jättegott!
Elin
2023-03-16