Gnocchi med tomat och mozzarella
Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk gnocchi
olivolja
1/2 tsk salt
5 dl tomatsås (se grundrecept under steg 2)
2 mozzarella (à 125 g)
Till servering
1/2 dl riven parmesan
1 dl färsk basilika
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 443 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater44 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och enkel rätt som uppskattas hemma. Brukar också toppa med lite rostade pumpakärnor och pesto.
Charlotta
2024-05-20Blev inspirerad av kommenterarna så stekte på salsicciafärs, lite lök och vitlök i stekpanna. La i gnocchin så de fick lite yta och sedan i med en burk Arabiata sås. Smakade av med salt och peppar. Rev sönder mozzarella och sedan in med pennan i ugnen på 225° i 20 minuter. Riktigt gott!
Jill
2024-03-27Bra vardagsrätt. Toppade med knaperstekt bacon och kan tänka mig det även funkar ypperligt med halloumi och rostade pumpakärnor. Behöver något krispigt.
Karolina
2024-03-11