Gnocchi med tomat och mozzarella

133
12
Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gnocchi med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk gnocchi
olivolja
1/2 tsk salt
5 dl tomatsås (se grundrecept under steg 2)
2 mozzarella (à 125 g)

Till servering

1/2 dl riven parmesan
1 dl färsk basilika
grönsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj mjölkfri gnocchi och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri gnocchi. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Anneli

2022-03-20

Jättegott men gör dubbel sats

Hanni

2021-10-18

Super god maträtt och tomatsås, som jag kommer att använda som bas även till andra rätter. Mozzarellen i såsen fastnade dock på gaffeln när man åt, nästa gång jag kanske bara lägger osten ovanpå.

Anna

2021-10-10

Lätt, snabbt och enkelt. Gubben tyckte vi skulle skära i lite korv nästa gång. Jag tror jag vill ha lite brynt lök. Annars supergott !

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 443 kCal
Fett 21 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 44 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden