Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg gnocchin i en oljad ugnsäker form. Krydda med salt. Häll över Tomatsås.
  3. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över tomatsåsen. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills gratängen får fin färg.
  4. Till servering: Strö över parmesan och basilika vid servering. Servera gärna med en grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj mjölkfri gnocchi och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri gnocchi. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk gnocchi
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl tomatsås (se grundrecept under steg 2)
  • 2 mozzarella (à 125 g)
Till servering
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 dl färsk basilika
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1867 kJ / 443 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept