Gnocchi med tomat och mozzarella

86
7
Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gnocchi med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
500 g
färsk gnocchi
-
olivolja
1/2 tsk
salt
5 dl
tomatsås (se grundrecept under steg 2)
2
mozzarella (à 125 g)

Till servering

1/2 dl
riven parmesanost
1 dl
färsk basilika
-
grönsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj mjölkfri gnocchi och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri gnocchi. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Frida

2021-02-03

Jättebra recept! Har gjort om det till mitt egna, kokar gnocchi och tomatsås. När dessa är klara häller jag på tomatsåsen. Lägger upp detta i djuptallrik och toppar sedan med mozzarella, ruccola, bresaola, pinjenötter, citronklyfta och parmesan. Supergott!

Hanna

2020-12-16

Enkelt och gott! Slängde ner lite hackad salami och strösslade på lite torkad basilika i brist på färsk, innan gratängen gick in i ugnen. Så gott!

Anna

2020-12-06

Superenkelt och supergott⭐️

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 443 kCal
Fett 21 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 44 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept