Tonfisk med sötsyrlig nudelsallad
Till kvällens middag blir det en härlig samling av godsaker. En nudelsallad med sojabönor och gurka, som får marineras i en salt och syrlig dressing. Till det serveras halstrat tonfisk och självklart lite avokado och koriander som topping.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
2 portioner
Nudelsallad
2 port glasnudlar
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
1/2 gurka
Dressing
1/2 msk riven ingefära
1/2 msk olja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sweet chilisås
1 msk färskpressad limesaft
salt
Topping
1 avokado
1/2 kruka koriander
Tonfisk
280 g vit tonfisk
2 tsk olja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3039 KJ / 728 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer