Dumplings med morotssallad och ris
Ibland behöver matlagning inte vara så krånglig. Dessa vegetariska dumplings steks gyllenbruna i stekpannan och de serveras med krispiga och fräscha tillbehör som morötter och ärtskott. Ät ihop med ris och du har din egna asiatiska måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 lime
1 msk sesamfrön
100 g ärtskott
salt
2 förp dumplings med grönsaker (à 320 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 514 kCal
Fett6 g
Salt3.2 g
Kolhydrater95 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt men ändå lite festligt. Eftersom det inte fanns ärtskott i min närmaste Ica-butik blev det babyspenat i salladen. Addade lite japansk soja också.
Annika
2023-05-12Det här är inget recept, det är bara ett serveringsförslag.
Ivar
2023-05-01Vad är det här för recept? Det är ju färdiga dumplings med kokt ris
Andreas
2022-08-29Hej Andreas! Detta är ett recept som hör till ICAs matkasse. De recepten vill vi att man ska hinna laga en vardag när tiden kanske är lite knapp. Kanske något av dessa recept passar dig bättre? https://www.ica.se/recept/gyoza-med-tofu-shiitakesvamp-och-ingefara-724444/ eller https://www.ica.se/recept/angkokta-dumplings-2766/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-09-01