Dumplings med morotssallad och ris

13
1
Dumplings med morotssallad och ris

Ibland behöver matlagning inte vara så krånglig. Dessa vegetariska dumplings steks gyllenbruna i stekpannan och de serveras med krispiga och fräscha tillbehör som morötter och ärtskott. Ät ihop med ris och du har din egna asiatiska måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Dumplings med morotssallad och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
påse morötter (à 500 g)
1
lime
1 msk
sesamfrön
100 g
ärtskott
-
salt
2
förp dumplings med grönsaker (à 320 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på dumplingsen.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna, det ger en nötig och djupare smak.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Birgitta

2020-03-07

"Servera med dipsås" ..? Och var är receptet på den?

Redaktionen ICAse

2020-03-09

Hej Birgitta! I det här receptet har vi använt färdiga dumplings som kommer med en dipsås i förpackningen. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2106 KJ / 514 kCal
Fett 6 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 95 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept