Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Aromatisk och oerhört mumsig dessert som smälter i munnen! Baka bananerna i ugnen med ett täcke av smör, kanel och socker. De krämiga bananerna toppas med en ljuvligt komponerad rom- och citronsås. Servera de väldoftande paketen med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman smör, kanel och råsocker. Skala och dela bananerna på längden.
    Smöra bakplåtspappren med lite av smöret. Lägg en banan på varje och toppa med resten av smöret.
  3. Blanda banansirap, rom och citronsaft. Fördela blandningen över bananerna. Vik pappret runt bananerna och nyp ihop kanterna noga runt om. Sätt in paketen i ugnen och baka i ca 13 minuter, paketen ska blåsa upp som ballonger.
  4. Klipp upp paketen vid bordet så att gästerna känner den aromatiska doften, det är halva nöjet med den här rätten. Servera gärna med mängder av vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g osaltat smör
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk råsocker
  • 4 mogna bananer
  • 4 ark bakplåtspapper (à ca 30x30 cm)
  • 2 msk banansirap (bananlikör eller bananliköressens)
  • 5 msk mörk rom (fatlagrad)
  • 2 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer