Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Aromatisk och oerhört mumsig dessert som smälter i munnen! Baka bananerna i ugnen med ett täcke av smör, kanel och socker. De krämiga bananerna toppas med en ljuvligt komponerad rom- och citronsås. Servera de väldoftande paketen med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Banan i kapprock med mörk rom och kanel

Ingredienser

4 portioner
50 g osaltat smör
1/2 tsk kanel
1 msk råsocker
4 mogna bananer
4 ark bakplåtspapper (à ca 30x30 cm)
2 msk banansirap (bananlikör eller bananliköressens)
5 msk mörk rom (fatlagrad)
2 msk citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dessertwok
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Eggnog med apelsin
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbar med romsmak
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm fruktsallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bärsallad med syrlig sås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotskaka med banan
Betyg 3.6 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga