UNDER 30 MIN | Enkel

Sötsalta nötter med rosmarin

Bästa nötsnackset gör du själv! Blanda olika sorters naturella nötter och rosta i ugnen. Smaksätt sedan din nyrostade nötblandning med mörkt muscovadosocker, chilipulver och färsk rosmarin. Bjud som snacks på glöggminglet, julfesten eller ät som biogodis!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 5-10 minuter, passa noga så de inte bränns. Rör om 1-2 ggr under tiden.
  3. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt muscovadosocker, chilipeppar och flingsalt. Rör om till sockret löses upp. Rör ner den hackade rosmarinen. Ta från värmen.
  4. Tillsätt nötterna och blanda runt. Häll ut dem på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Strö ev över lite mer flingsalt vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 5 dl osaltade blandade nötter (t ex cashew, pekan och hasslenötter)
  • 4 msk smör
  • 4 msk mörkt muscovadosocker
  • 1/2 tsk malen chilipeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 542 kCal