Sötsalta nötter med rosmarin
Bästa nötsnackset gör du själv! Blanda olika sorters naturella nötter och rosta i ugnen. Smaksätt sedan din nyrostade nötblandning med mörkt muscovadosocker, chilipulver och färsk rosmarin. Bjud som snacks på glöggminglet, julfesten eller ät som biogodis!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 5 dl
5 dl osaltade blandade nötter (t ex cashew, pekan och hasslenötter)
4 msk smör
4 msk mörkt muscovadosocker
1/2 tsk malen chilipeppar
1 tsk flingsalt
1 msk finhackad färsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är per dl.
Energi2270 KJ / 542 kCal
Fett50 g
Salt0.2 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott!
Ann
2022-12-04Grymt gott snacks! Har bara använt torkad rosmarin då jag inte hade färsk att tillgå. Man kan inte sluta äta ;)
Marlen
2018-07-05