Sötsalta nötter med rosmarin

11
1
Sötsalta nötter med rosmarin

Bästa nötsnackset gör du själv! Blanda olika sorters naturella nötter och rosta i ugnen. Smaksätt sedan din nyrostade nötblandning med mörkt muscovadosocker, chilipulver och färsk rosmarin. Bjud som snacks på glöggminglet, julfesten eller ät som biogodis!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Sötsalta nötter med rosmarin

Ingredienser

ca 5 dl
5 dl
osaltade blandade nötter (t ex cashew, pekan och hasslenötter)
4 msk
smör
4 msk
mörkt muscovadosocker
1/2 tsk
malen chilipeppar
1 tsk
flingsalt
1 msk
finhackad färsk rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Marlen

2018-07-05

Grymt gott snacks! Har bara använt torkad rosmarin då jag inte hade färsk att tillgå. Man kan inte sluta äta ;)

Näringsvärde per portion

Energi 2270 KJ / 542 kCal
Fett 50 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept