Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kokoslax med melonsalsa

(15)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
Kokoslax
  • 800 g laxfiléer med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 dl riven kokos
  • gemsallad
Melonsalsa med mynta
  • 600 g meloner (t ex galia och cantaloupe)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 dl grovhackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
  2. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175˚C.
  3. Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
  4. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
  5. Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i Majstortillas i stekpanna.

För alla

Kokoslaxen och melonsalsan är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer