Kokoslax med melonsalsa

29
1
Kokoslax med melonsalsa

Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kokoslax med melonsalsa

Ingredienser

4 portioner

Kokoslax

800 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1/2 dl sweet chilisås
1 dl riven kokos
gemsallad

Melonsalsa med mynta

600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt

För alla

Kokoslaxen och melonsalsan är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Therese

2021-04-03

Magiskt god rätt med vibbar av Thailand och långa sandstränder.