Kokoslax med melonsalsa
Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Kokoslax
800 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1/2 dl sweet chilisås
1 dl riven kokos
gemsallad
Melonsalsa med mynta
600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt
För alla
Kokoslaxen och melonsalsan är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Magiskt god rätt med vibbar av Thailand och långa sandstränder.
Therese
2021-04-03