Kokoslax med melonsalsa
Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Kokoslax
800 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1/2 dl sweet chilisås
1 dl riven kokos
gemsallad
Melonsalsa med mynta
600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Magiskt god rätt med vibbar av Thailand och långa sandstränder.
Therese
2021-04-03