Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kokoslax med melonsalsa

Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
  2. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175˚C.
  3. Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
  4. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
  5. Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i Majstortillas i stekpanna.

För alla

Kokoslaxen och melonsalsan är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(17)

Ingredienser

Portioner: 4
Kokoslax
  • 800 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 dl riven kokos
  • gemsallad
Melonsalsa med mynta
  • 600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 dl grovhackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan