Choklad- och romplaska | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Choklad- och romplaska

Muscovadosocker passar perfekt till desserter, speciellt sådana med choklad. Med chokladen, vispgrädden och chiliflakesen får du en spännande crème att tillsätta i varm mjölk att njuta av under en kall vinter. Den som vill tillsätter även lite rom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädde och socker med chiliflakes.
  2. Hacka chokladen och matfettet. Smält det i grädden under omrörning.
  3. Fyll en fin burk och ge eventuellt bort tillsammans med en liten flaska rom.
  4. Vid servering: Värm mjölk och rör i ett par skedar med chokladen och smaksätt med romen så får du en supergod choklad.

Ingredienser

Portioner: 3 1/2 dl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1 1/2 krm chiliflakes
  • 200 g choklad (70 % kakaohalt)
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • mjölk
  • ev rom
Lägg till i inköpslistan