Drumsticks med sötstark dippsås
Saftiga kycklingklubbor med en läcker dippsås av hoisinsås, riven ingefära, lime och sesamfrön. Såsen får ett litet sting av sambal oelek. Serveras med ris och en färgglad råkostsallad av rödlök, morot och sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
Ingredienser
4 portioner
16 kycklingben
1 msk olja
1/2 dl hoisinsås
1 msk japansk soja
1 msk sesamfrön
4 port ris, gärna jasminris
1 rödlök
2 morötter
75 g sockerärtor
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Sötsur dippsås
1 lime
1 dl hoisinsås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 612 kCal
Fett18 g
Salt4.4 g
Kolhydrater74 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Sisådär, såsen var inte vad jag förväntat.
Maria
2023-05-09