Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

11
0
Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

En dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödvinsvinägrett som bryter denna rätt med fina smaker. Vinägretten komponeras av ingredienser som finhackad rödlök, olivolja och vinäger som sedan blandas med den perfekt mjuka sparrisen. Servera med en saftig kotlett och nykokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

Ingredienser

2 portioner
400 g
fast potatis

Sparris

1/2
rödlök
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar
250 g
grön sparris

Kotletter

2
fjärilskotletter
1 tsk
olja
1 dl
vispgrädde
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
dragon
1 msk
senap

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3441 KJ / 822 kCal
Fett 54 g
Salt 0.24 g
Kolhydrater 41 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept