Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett
En dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödvinsvinägrett som bryter denna rätt med fina smaker. Vinägretten komponeras av ingredienser som finhackad rödlök, olivolja och vinäger som sedan blandas med den perfekt mjuka sparrisen. Servera med en saftig kotlett och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
2 portioner
400 g fast potatis
Sparris
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
250 g grön sparris
Kotletter
2 fjärilskotletter
1 tsk olja
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 tsk dragon
1 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3441 KJ / 822 kCal
Fett54 g
Salt0.24 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer