Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparris- och potatispanna med dragon

Denna helt ljuvliga sparris- och potatispanna med dragon kommer få dig på fall! Stek dina potatisskivor med paprikan före du lägger till nykokt sparris, vinäger och dragon. Servera din aromatiska huvudrätt med en krispig sallad och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sparrisen. Skala den vita och skär av en bit av rotändan.
  2. Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med salt i en traktörpanna 8-10 min. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten.
  3. Skala och skiva potatisen tunt, gärna med hjälp av matberedarens skärskiva.
  4. Skölj potatisskivorna och torka av med hushållspapper. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek potatisskivorna 7-8 min.
  5. Blanda i paprikan och stek ytterligare ca 5 min. Tillsätt sparrisbitarna. Stänk över vinäger och krydda med dragon, salt och peppar. Servera pannan till sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grön och vit sparris
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 8 potatisar (8 motsvarar ca 500 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 2 msk färsk hackad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 818 kJ / 195 kCal