Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rostad sparris med dragonsås

Sparris är både nyttigt och förtjusande gott. Att den får rostas tillsammans med underbar olivolja gör den om möjligt än mer välsmakande och tillsammans med den fylliga dragonsåsen blir förrätten fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Ansa sparrisen och lägg den i vattnet i 30 sekunder. Ta upp sparrisen och låt den rinna av.
  2. Värm en stekpanna med lite olivolja. Rosta sparrisen lätt och krydda med salt och peppar. Ett alternativ är att grilla sparrisen under grillelementet, 250 °C.
  3. Rör ihop crème fraiche, dragon och citronskal. Krydda med salt och svartpeppar. Servera sparrisen med dragonsåsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad dragon
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer