Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön sparris med dragonmajonnäs

Grön sparris med dragonmajonnäs är svindlande gott och fängslande vackert. Den späda spänstiga sparrisen blir briljant i sällskap av dragonmajonnäsen och lite flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggulor, citronjuice och senap i en skål. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Använd gärna stavmixer. Kör tills du har en tjock majonnäs.
  2. Hacka dragonen och rör i den och salt och peppar. Låt stå kallt en stund.
  3. Skär av den nedersta delen av sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och sjud sparrisen några minuter, den ska vara spänstig. Spola av i kallt vatten.
  4. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt. Servera med dragonmajonnäsen.

För alla

Fri från gluten och mjölk. 
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g grön sparris
  • flingsalt till garnering
Dragonmajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
  • 4 kvistar färsk dragon eller torkad dragon (4 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan