Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Den här dill- och rosépeppargravade gösen gör sig riktigt bra på grillen. Servera ihop med färskpotatis och bakad purjolök toppad med rostade mandelspån.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gravad gös: Hacka dillen grovt. Mortla rosépepparn och blanda med salt och socker. Strö kryddblandingen på köttsidan av fisken, strö över dillen. Låt fisken ligga övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Purjolök: Ansa och skölj purjolöken. Dela dem på längden men inte helt igenom. Lägg löken på ett dubbelt folieark och toppa med smör och honung. Salta. Vik ihop folien och grilla ca 30 minuter eller tills purjon är riktigt mjuk. 
  3. Gös: Snabbgrilla gösfiléerna i ett halster några minuter på varje sida.
  4. Dressing: Toppa purjolöken med pressad citron, grovt hackad mandel och -dill.
  5. Till servering: Servera gösen med purjolöken och potatisen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Gravad gös
  • 1/2 kruka dill
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • 4 fjällade gösfiléer (ca 600 g)
Purjolök
  • 2 purjolökar
  • 50 g smör
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • grillfolie
Dressing
  • 1 citron
  • 1 dl rostade mandelspån
  • 1/2 kruka dill
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1769 kJ / 432 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept