Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing
Den här dill- och rosépeppargravade gösen gör sig riktigt bra på grillen. Servera ihop med färskpotatis och bakad purjolök toppad med rostade mandelspån.
Ingredienser
4 portioner
Gravad gös
1/2 kruka dill
1 tsk rosépeppar
1 tsk salt
1 1/2 tsk strösocker
4 fjällade gösfiléer (ca 600 g)
Purjolök
2 purjolökar
50 g smör
1 msk flytande honung
salt
grillfolie
Dressing
1 citron
1 dl rostade mandelspån
1/2 kruka dill
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1769 KJ / 432 kCal
Fett16 g
Salt2.82 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer