Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

17
0
Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Den här dill- och rosépeppargravade gösen gör sig riktigt bra på grillen. Servera ihop med färskpotatis och bakad purjolök toppad med rostade mandelspån.

Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Ingredienser

4 portioner

Gravad gös

1/2 kruka dill
1 tsk rosépeppar
1 tsk salt
1 1/2 tsk strösocker
4 fjällade gösfiléer (ca 600 g)

Purjolök

2 purjolökar
50 g smör
1 msk flytande honung
salt
grillfolie

Dressing

1 citron
1 dl rostade mandelspån
1/2 kruka dill

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1769 KJ / 432 kCal
Fett 16 g
Salt 282 g
Kolhydrater 32 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden