Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

17
0
Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Den här dill- och rosépeppargravade gösen gör sig riktigt bra på grillen. Servera ihop med färskpotatis och bakad purjolök toppad med rostade mandelspån.

Skriv ut
Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Ingredienser

4 portioner

Gravad gös

1/2
kruka dill
1 tsk
rosépeppar
1 tsk
salt
1 1/2 tsk
strösocker
4
fjällade gösfiléer (ca 600 g)

Purjolök

2
purjolökar
50 g
smör
1 msk
flytande honung
-
salt
grillfolie

Dressing

1
citron
1 dl
rostade mandelspån
1/2
kruka dill

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1769 KJ / 432 kCal
Fett 16 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 32 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept