Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
0
Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Den här dill- och rosépeppargravade gösen gör sig riktigt bra på grillen. Servera ihop med färskpotatis och bakad purjolök toppad med rostade mandelspån.

Dill och rosépeppargravad gös med bakad purjolök och mandeldressing

Ingredienser

4 portioner

Gravad gös

1/2 kruka dill
1 tsk rosépeppar
1 tsk salt
1 1/2 tsk strösocker
4 fjällade gösfiléer (ca 600 g)

Purjolök

2 purjolökar
50 g smör
1 msk flytande honung
salt
grillfolie

Dressing

1 citron
1 dl rostade mandelspån
1/2 kruka dill

Till servering

kokt färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1769 KJ / 432 kCal
Fett16 g
Salt2.82 g
Kolhydrater32 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga