Lättrimmad gös med morötter och brynt smör-hollandaise

38
1
Lättrimmad gös med morötter och brynt smör-hollandaise

En smidig fiskrätt där mycket går att förbereda – sedan är det bara att lägga fisk och grönsaker på grillen. Den kalla varianten på hollandaise får smak av nötigt brynt smör. Genom att först lägga gösen i en rimningslag blir den perfekt i sälta och konsistens.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Lättrimmad gös med morötter och brynt smör-hollandaise

Ingredienser

4 portioner
600 g gösfilé med skinn (eller torsk)
2 citroner
2 knippen morötter (à ca 400 g)
rapsolja
salt och svartpeppar
färsk dill till garnering

Rimningslag

1 msk salt
5 dl vatten

Brynt smör-hollandaise

50 g smör
2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och ersätt crème fraiche med Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Grilla gärna små fiskfiléer i halster. Även tunna eller tunt skivade grönsaker passar att lägga i halster. Pensla såväl fisk som grönsaker med olja innan de läggs i halstret.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentar

Maj-britt

2015-08-18

Riktig lyxmiddag underbart god sås

Näringsvärde per portion

Energi 1834 KJ / 439 kCal
Fett 28 g
Salt 10 g
Kolhydrater 12 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept