Lättrimmad gös med morötter och brynt smör-hollandaise
En smidig fiskrätt där mycket går att förbereda – sedan är det bara att lägga fisk och grönsaker på grillen. Den kalla varianten på hollandaise får smak av nötigt brynt smör. Genom att först lägga gösen i en rimningslag blir den perfekt i sälta och konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g gösfilé med skinn (eller torsk)
2 citroner
2 knippen morötter (à ca 400 g)
rapsolja
salt
svartpeppar
färsk dill till garnering
Rimningslag
1 msk salt
5 dl vatten
Brynt smör-hollandaise
50 g smör
2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1834 KJ / 439 kCal
Fett28 g
Salt10 g
Kolhydrater12 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok recept men ngn hollandaise är det långt ifrån att vara
Lollo
2023-11-14Supergott 👍
Gunilla
2023-01-12Riktig lyxmiddag underbart god sås
Maj-britt
2015-08-18