Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

5
0
Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Kycklingen blir både saftig och smakrik när den bryns och sedan kokas i ljuvliga smaker av crème fraiche och senap. Servera med grovt mandelpotatismos och en krispig mix av råstekt brysselkål och kycklingbacon.

Skriv ut
Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner

Stomp

600 g
mandelpotatis
1/2
kruka gräslök
50 g
smör
2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar

Brysselkål

ca 30 g
brysselkål
100 g
kycklingbacon
1
rödlök
2 msk
olja

Kyckling

ca 600 g
kycklinginnerfiléer
1 msk
smör
2 dl
crème fraiche
2 msk
dijonsenap
1/2 dl
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, gräddfil och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3314 KJ / 790 kCal
Fett 47 g
Salt 2.92 g
Kolhydrater 39 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept