Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Kycklingen blir både saftig och smakrik när den bryns och sedan kokas i ljuvliga smaker av crème fraiche och senap. Servera med grovt mandelpotatismos och en krispig mix av råstekt brysselkål och kycklingbacon.

Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner

Stomp

600 g mandelpotatis
1/2 kruka gräslök
50 g smör
2 dl gräddfil
salt
peppar

Brysselkål

ca 30 g brysselkål
100 g kycklingbacon
1 rödlök
2 msk olja

Kyckling

ca 600 g kycklinginnerfiléer
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1/2 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3314 KJ / 790 kCal
Fett47 g
Salt2.92 g
Kolhydrater39 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskkladdkaka
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga