Gör så här
Detta recept är gjort för 4 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stjälken.
- Skala löken, skär den och rödbetorna i fina klyftor.
- Koka broccolin i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av den i ett durkslag och spola broccolin kall och låt rinna av ordentligt.
- Pepparrotskräm: Skala och riv pepparroten, blanda den med färskost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
- Stek köttbullar och lök sakta runt om i hälften av smöret, 8-10 minuter. Tillsätt broccolin efter ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Värm rödbetorna sakta i vattnet och resten av smöret. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll av ev. vatten från rödbetorna och lägg dem i köttbullspannan, klipp över krassen.
- Servera köttbullar och grönsaker med pepparrotskräm.
För alla
Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Ingredienser
Portioner: 4 bufféportioner
- 2 broccoli (à 250 g)
- 1 silverlök
- 500 g förkokta rödbetor
- 450 g stekta köttbullar (gärna delikatess)
- 2 msk smör
- 1/2 dl vatten
- 1 ask kryddkrasse
Pepparrotskräm
- 4 msk riven färsk pepparrot
- 200 g naturell färskost (23%)
- 1 dl crème fraiche
- salt
- svartpeppar
Lägg till i inköpslistan