UNDER 30 MIN | Enkel

Fågelbon av salta pinnar och choklad

Gör dina egna små söta, ätbara fågelbon i påsk! Enkla att göra och supergoda med det salta från pinnarna och den söta chokladen. Smält choklad, lägg i salta pinnar och gör små fågelbon. Fyll med färgglada påskägg. Varför inte låta dina fågelbon hålla i placeringskorten på påskbordet?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke och smält över ett vattenbad. Låt svalna något.
  2. Bryt salta pinnar i mindre bitar, ca 1 cm. Lägg ner dem i chokladen och rör om. 
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små fågelbon, gör en liten fördjupning i mitten att lägga äggen i. Låt stelna.
  4. Lägg i söta färgglada påskägg i urgröpningen.

För alla

Läs noga innehållet i godiset.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Tips

Skriv ett namnkort och stoppa ner bland äggen och du har gulliga små bordsdekorationer till påskbordet.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 dl salta pinnar
  • färgglada påskägg, t.ex. chokladdragerade mandlar eller jellybeans

Näringsvärde
Per portion

Energi 297 kJ / 71 kCal