Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fågelbon av salta pinnar och choklad

Gör dina egna små söta, ätbara fågelbon i påsk! Enkla att göra och supergoda med det salta från pinnarna och den söta chokladen. Smält choklad, lägg i salta pinnar och gör små fågelbon. Fyll med färgglada påskägg. Varför inte låta dina fågelbon hålla i placeringskorten på påskbordet?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke och smält över ett vattenbad. Låt svalna något.
  2. Bryt salta pinnar i mindre bitar, ca 1 cm. Lägg ner dem i chokladen och rör om. 
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små fågelbon, gör en liten fördjupning i mitten att lägga äggen i. Låt stelna.
  4. Lägg i söta färgglada påskägg i urgröpningen.

För alla

Läs noga innehållet i godiset.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Tips

Skriv ett namnkort och stoppa ner bland äggen och du har gulliga små bordsdekorationer till påskbordet.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 dl salta pinnar
  • färgglada påskägg, t.ex. chokladdragerade mandlar eller jellybeans
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 297 kJ / 71 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept