Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammkotletter med getostkräm

Lamm är festligt och vårigt. Servera dessa läckra lammkotletter tillsammans med bakade tomater, ljuvliga oliver i rödlöksdressing och en klick krämig getost. Eftersom en lammkotlett är rätt liten kan du beräkna 3-4 st/person.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Bakade tomater: Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, pressad vitlök, socker, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Baka mitt i ugnen ca 1 timme.
  3. Rödlöksdressing: Skala löken, hacka den och persiljan. Blanda vinäger och olivolja med lök och persilja. Vänd ner oliverna. Smaka av med peppar och ev. salt.  
  4. Getostkräm: Mosa osten och blanda med crème fraiche och smaka av med peppar.
  5. Lammkotletter: Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida.
  6. Till servering: Servera lammkotletterna med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis.

För alla

Innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och crème fraiche. Byt ut getosten mot laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
Bakade tomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Oliver i rödlöksdressing
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl hackad färsk persilja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl svarta oliver
Getostkräm
  • 200 g getost
  • 2 dl crème fraiche
Lammkotletter
  • 1 kg lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
Till servering
  • gärna klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3998 kJ / 955 kCal