Dahl med mynta, ärtor och broccoli

7
3 Klimatsmart
Dahl med mynta, ärtor och broccoli

Här kommer en värmande och smakrik linsgryta med smarriga tillbehör. Pizzabrödet blir snarlikt det indiska naan-brödet, som du kan använda som en ätbar sked! Stekt broccoli, saften från en lime och några myntablad på toppen syr ihop säcken. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Dahl med mynta, ärtor och broccoli

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
1/2 msk
olja
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
torra röda linser
400 ml
kokosmjölk
250 g
frysta gröna ärtor

Pizzabröd

400 g
pizzadeg (gärna surdeg)
2 krm
hel kardemumma
1 1/2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta

Broccoli

250 g
broccoli
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
lime
1
kruka mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ivan

2021-04-07

Flera kryddor som missats i receptet. Blir ganska smaklöst om man ej har åtminstone några av klassiska dhalkryddor i.

Sara

2021-04-05

Inte så gott, det enda vi gillade var pizzabrödet tyvärr

Karin

2021-03-31

De måste glömt någon krydda i dahlen?

Näringsvärde per portion

Energi 3461 KJ / 826 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 78 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept