Dahl med mynta, ärtor och broccoli

8
5 Klimatsmart
Dahl med mynta, ärtor och broccoli

Här kommer en värmande och smakrik linsgryta med smarriga tillbehör. Pizzabrödet blir snarlikt det indiska naan-brödet, som du kan använda som en ätbar sked! Stekt broccoli, saften från en lime och några myntablad på toppen syr ihop säcken. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Dahl med mynta, ärtor och broccoli

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl torra röda linser
400 ml kokosmjölk
250 g frysta gröna ärtor

Pizzabröd

400 g pizzadeg (gärna surdeg)
2 krm hel kardemumma
1 1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Broccoli

250 g broccoli
1 msk olja
salt
peppar
1 lime
1 kruka mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sofia

2022-03-28

Soppan blev ännu godare med rostade spiskumminfrön och gurkmeja i. Lite små portioner, 6 räckte till 4.

Sofia

2022-03-28

Soppan blev ännu godare med rostade spiskumminfrön och gurkmeja i. Lite små portioner, 6 räckte till 4.

Ivan

2021-04-07

Flera kryddor som missats i receptet. Blir ganska smaklöst om man ej har åtminstone några av klassiska dhalkryddor i.

Näringsvärde per portion

Energi 3461 KJ / 826 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 78 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden