Dahl med mynta, ärtor och broccoli
Här kommer en värmande och smakrik linsgryta med smarriga tillbehör. Pizzabrödet blir snarlikt det indiska naan-brödet, som du kan använda som en ätbar sked! Stekt broccoli, saften från en lime och några myntablad på toppen syr ihop säcken. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl torra röda linser
400 ml kokosmjölk
250 g frysta gröna ärtor
Pizzabröd
400 g pizzadeg (gärna surdeg)
2 krm hel kardemumma
1 1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Broccoli
250 g broccoli
1 msk olja
salt
peppar
1 lime
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3461 KJ / 826 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater78 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan blev ännu godare med rostade spiskumminfrön och gurkmeja i. Lite små portioner, 6 räckte till 4.
Sofia
2022-03-28Soppan blev ännu godare med rostade spiskumminfrön och gurkmeja i. Lite små portioner, 6 räckte till 4.
Sofia
2022-03-28Flera kryddor som missats i receptet. Blir ganska smaklöst om man ej har åtminstone några av klassiska dhalkryddor i.
Ivan
2021-04-07