Dhal, indisk linsgryta

För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.

Ingredienser
4 portioner
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk mald spiskummin
1 krm malen kanel
4 dl torra röda linser
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
Serveringsförslag
färsk koriander
kokt ris eller havreris
naanbröd
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2498 KJ / 596 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
154 stMycket gott, kryddningen i receptet passade mig perfekt❣️
Åsa
Riktigt bra och mild som grundrecept. Jag hade inte 4dl kokosmjölk utan bara 330ml. Men det belv bra ändå. Tog lite mer vatten och fick addera lite mera mot slutet för att linserna skulle kunna koka till mos. Med det sagt så behövdes det kryddas upp lite, men det gör man efter tycke och smak. Vi drog på jordnötter också som strössel. Det blev jättegott.
Rickard
Inte all ett gott recept. Vi tillförde mängder av lime och tredubblade alla kryddor så blev det bättre
Marie