Dan dan-nudlar med pak choi och kycklingfärs

Dan dan-nudlar med pak choi är en klassisk kinesisk rätt med ursprung från Sichuan-köket. Chiliolja, ingefära och jordnötter ger nudlarna smak, och här steker vi kycklingfärs med kryddmixen five spice för extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 msk krispig chiliolja (eller 1 tsk sambal oelek, för 4 port)
1 dl jordnötssmör
1 1/2 dl vatten
Färs
200 g pak choi
500 g kycklingfärs
2 msk rapsolja
1 msk five spices kryddmix
1 dl vatten
1/2 dl japansk soja
250 g äggnudlar
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3216 KJ / 767 kCal
Fett38 g
Salt4.9 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mesig nudel rätt, behöver kryddas upp mer och lägga till chili samt lime istället för balsamvinäger.
Maja
2025-03-18Dressingen smakade så vidrigt att jag fick slänga hela rätten. Fattar noll? Jag gillar kryddstark mat och har använt alla ingredienserna i dressingen förut utan problem. Misstänker att balsamvinägern är boven, eller snarare mängden. Kommer dock aldrig riskera att göra den här rätten igen.
Maria
2025-03-16Så gott - kommer att göra den många gånger!
Annika
2025-03-15