Dan dan nudlar
En kinesisk nudelrätt för hela familjen! Dan dan nudlar består av kryddig köttfärs och en krämig dressing med bland annat jordnötssmör, soja och tahini som blandas med äggnudlar. Toppa gärna med salladslök och jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Chiliolja
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt
Färs
300 g fläskfärs
1 msk rapsolja
2 tsk five spices (kryddmix)
2 msk japansk soja
Dressing
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 msk tahini
2 msk jordnötssmör
3 msk chinkiang- eller balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
4 msk vatten
3 salladslökar
2 pak choi
200 g äggnudlar
4 msk hackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott! Det var en smak som exploderade i munnen av alla kryddor . De var väldigt många olika moment .
Pernilla
2023-08-02Phu😅ok kan man kanske säga ?
Christina
2022-08-04Det var underbart gott. Det är nog inte det "riktiga" dandan, men liksom inspirerad av det. Om ni köper autentiska kryddor i tex asiatisk butik så ska det smaka kanon! Vi ska laga den många gånger till.
Mia
2022-03-28