Vegetariska Dan Dan nudlar
Dan Dan mian är en underbar kinesisk nudelrätt. Här har vi gjort en vegetarisk variant. Dressingen på jordnötssmör, ingefära, lime och soja med sting från sambal oelek är magiskt god. Vänd ner dressingen med de nykokta risnudlarna och de krispiga grönsakerna. Toppa med spenat och tomat och ät gärna med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
saften av 1/2 lime
1 tsk sambal oelek
3 msk japansk soja
1 dl jordnötssmör
3 msk varmt vatten
1 tsk strösocker
1/2 purjolök
4 port risnudlar
250 g körsbärstomater
250 g champinjoner
250 g sojabönor
1 msk rapsolja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2302 KJ / 552 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lisa, jag tror att hela poängen med rätten är att nudlarna är i en jordnötssås?
Maria
2023-01-04Kan man byta ut jordnötssmöret med något annat eller skall man bara utesluta det om man har allergi?
Lisa
2022-12-12Kristina som säger att en ska halvera sojabönorna och "lägga till protein"... SOJABÖNORNA ÄR JU PROTEIN :D Typ världens bästa protein också <3 Halvera inte! Gott ju!
Caroline
2022-03-10