Currystekt blomkål med jordnötssås och nudlar
Här ska lagas smarrigheter. Ugnsrostade grönsaker smaksatta med curry och soja, och en jordnötssås som blir krämig med hjälp av kokosmjölk och får en hetta från sambal och fräschör av ingefära. Ja, ni hör ju!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
1 blomkålshuvud (à ca 600 g)
3 morötter
2 röda lökar
1 msk olja
1 msk japansk soja
2 tsk curry
Jordnötssås
1 msk riven ingefära
200 ml kokosmjölk
1/2 dl vatten
1 dl salta jordnötter
2 krm sambal oelek
1 msk japansk soja
1 lime
salt
peppar
4 port äggnudlar
Till servering
1 förp solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2428 KJ / 581 kCal
Fett24 g
Salt2.8 g
Kolhydrater66 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok, men inget wow.
Linda
2023-08-13Väldigt gott!
Alexandra
2022-10-03Gott! Behöves lite extra jordnötter på för att få till smaken och så använde vi röd currypasta istället för gul curry eftersom vi hade det hemma och kände att det skulle passa bättre in. Tipsades även om detta i receptet
Elin
2022-10-01