UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfilé med sojamajonnäs och nudlar

Soja och lime är utmärkta kompisar i köket, speciellt när det kommer till att krydda upp din kycklingrätt. Limen droppas över de hyvlade morötterna och solrosskotten, och sojan smaksätter majonnäsen. Ät ihop med äggnudlar. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna. Hyvla dem i tunna remsor med skalaren eller en osthyvel.
  2. Pressa över saft från halva limen och skär resten i klyftor till servering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ned sesamfrön och solrosskott.
  4. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och soja. 
  5. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna runt om cirka 8 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Servera kycklingen med nudlar, sojamajonnäs och morotssallad och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 förp solrosskott (à 100 g)
Sojamajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1/2 msk rapsolja
  • 4 port äggnudlar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2658 kJ / 635 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept