Kycklingfilé med sojamajonnäs och nudlar
Soja och lime är utmärkta kompisar i köket, speciellt när det kommer till att krydda upp din kycklingrätt. Limen droppas över de hyvlade morötterna och solrosskotten, och sojan smaksätter majonnäsen. Ät ihop med äggnudlar. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 lime
salt
peppar
1 msk sesamfrö
1 förp solrosskott (à 100 g)
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
600 g kycklinginnerfilé
1/2 msk rapsolja
4 port äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2658 KJ / 635 kCal
Fett25 g
Salt2.2 g
Kolhydrater54 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott och enkelt att laga!
Lisa
2021-11-30Det är sojamajonnäsen som är pricken över i:et. Ett tips kan vara att panera kycklingfiléerna i mjöl, ägg och panko och servera dem skivade.
Hans
2021-05-09Jättebra!
Kent
2021-01-14