Kycklingfilé med sojamajonnäs och nudlar

12
1 Klimatsmart
Kycklingfilé med sojamajonnäs och nudlar

Soja och lime är utmärkta kompisar i köket, speciellt när det kommer till att krydda upp din kycklingrätt. Limen droppas över de hyvlade morötterna och solrosskotten, och sojan smaksätter majonnäsen. Ät ihop med äggnudlar. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Kycklingfilé med sojamajonnäs och nudlar

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
1
lime
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrö
1
förp solrosskott (à 100 g)

Sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja
600 g
kycklinginnerfilé
1/2 msk
rapsolja
4
port äggnudlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Kent

2021-01-14

Jättebra!

Näringsvärde per portion

Energi 2658 KJ / 635 kCal
Fett 25 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept