Curryramen med kokos och lime

10
2 Klimatsmart
Curryramen med kokos och lime

Ramen är alltid en bra idé! Här är soppan av en currykaraktär, och den späds med kokosmjölk. Härliga grönsaker som morötter, salladslök och pak choi är givna tillbehör, och även silkestofun och limen som tillför syrlighet till rätten. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Curryramen med kokos och lime

Ingredienser

4 portioner
2 msk
riven ingefära
2
vitlöksklyftor
2
morötter
1 msk
olja
1 msk
curry
400 ml
kokosmjölk
1 tsk
sambal oelek
5 dl
grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4
port ramennudlar
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
pak choi
-
salt
-
peppar
380 g
silkestofu
1
lime

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Serveras gärna med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Carina

2021-02-10

Supergod! Fast vi bytte ut pak choi mot salladskål som vi hade i precis i slutet så det fortfarande var krispigt. Sedan skippade vi tofun och hade i slantade morötter istället. Glömde visst limen men det var supergott ändå! Ska prova igen, MED lime nästa gång. Håller inte alls med om att den är smaklös.

Karin

2020-08-15

Smaklös. Behöver kryddas BETYDLIGT mer. Vanlig tofu hade även gett betydligt bättre konsistens och tuggmotstånd

Näringsvärde per portion

Energi 2320 KJ / 553 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept