Curryramen med kokos och lime

Ramen är alltid en bra idé! Här är soppan av en currykaraktär, och den späds med kokosmjölk. Härliga grönsaker som morötter, salladslök och pak choi är givna tillbehör, och även silkestofun och limen som tillför syrlighet till rätten. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Ingredienser
4 portioner
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 port ramennudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
salt
peppar
400 g silkestofu
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett35 g
Salt2.2 g
Kolhydrater60 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Fast vi bytte ut pak choi mot salladskål som vi hade i precis i slutet så det fortfarande var krispigt. Sedan skippade vi tofun och hade i slantade morötter istället. Glömde visst limen men det var supergott ändå! Ska prova igen, MED lime nästa gång. Håller inte alls med om att den är smaklös.
Carina
2021-02-10Smaklös. Behöver kryddas BETYDLIGT mer. Vanlig tofu hade även gett betydligt bättre konsistens och tuggmotstånd
Karin
2020-08-15