UNDER 30 MIN | Medel

Curryramen med kokos och lime

Ramen är alltid en bra idé! Här är soppan av en currykaraktär, och den späds med kokosmjölk. Härliga grönsaker som morötter, salladslök och pak choi är givna tillbehör, och även silkestofun och limen som tillför syrlighet till rätten. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefära och vitlök.
  2. Skala och dela morötterna på längden och skär sedan i skivor. Fräs morötterna i oljan i en gryta.
  3. Rör ner vitlök, ingefära och curry i grytan och fräs någon minut.
  4. Rör i kokosmjölk, sambal oelek och buljong och låt koka upp. 
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skiva salladslök och strimla pak choi och vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär tofun i bitar. 
  8. Smaka av grytan med juice från limen och vänd ner silkestofun. 
  9. Låt grytan bli varm och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Tips

Serveras gärna med rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 4 port ramennudlar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g pak choi
  • salt
  • peppar
  • 380 g silkestofu
  • 1 lime

Näringsvärde
Per portion

Energi 2320 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept