Ärtramen med tofu och böngroddar

1
1 Klimatsmart
Ärtramen med tofu och böngroddar

Har du inte fastnat för ramen lär du göra det nu. Den här vegetariska varianten har en bas på chili, lök, vitlök, soja och grönsaksbuljong. Ramennudlarna låter du koka i buljongen innan du tillsätter salladslök, salladsärtor, tofu och böngroddar. Avsluta med ägghalvor på toppen. Smarr!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Ärtramen med tofu och böngroddar

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1
röd peppar (chili)
1
gul lök
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
sesamfrön
2 msk
japansk soja
2 l
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4
port ramennudlar
1/2
förp salladslök (à 125 g)
150 g
salladsärtor
230 g
naturell tofu
180 g
böngroddar
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Sara

2021-06-15

Supergott, man kan krydda ordentligt.

Näringsvärde per portion

Energi 2238 KJ / 535 kCal
Fett 21 g
Salt 5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept