Ärtramen med tofu och böngroddar
![Ärtramen med tofu och böngroddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229632/cf_259/artramen_med_tofu_och_bongroddar.jpg)
Har du inte fastnat för ramen lär du göra det nu. Den här vegovarianten har en bas på chili, lök, vitlök, soja och grönsaksbuljong. Ramennudlarna låter du koka i buljongen innan du tillsätter salladslök, salladsärtor, tofu och böngroddar. Avsluta med ägghalvor på toppen. Smarr!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
![Ärtramen med tofu och böngroddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229632/cf_259/artramen_med_tofu_och_bongroddar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 röd peppar (chili)
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
2 msk japansk soja
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4 port ramennudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
150 g salladsärtor
230 g naturell tofu
180 g färska böngroddar
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Näe, det här var ingen höjdare. Snabbt och enkelt visserligen, men smaken var väldigt trist.
Kristoffer
2022-01-25Både överraskande och mycket gott, om möjligt ännu godare dagen efter när smakerna satt sig ordentligt. Kan varmt rekommenderas!
Anne
2021-06-18Supergott, man kan krydda ordentligt.
Sara
2021-06-15