Ärtramen med tofu och böngroddar
Har du inte fastnat för ramen lär du göra det nu. Den här vegovarianten har en bas på chili, lök, vitlök, soja och grönsaksbuljong. Ramennudlarna låter du koka i buljongen innan du tillsätter salladslök, salladsärtor, tofu och böngroddar. Avsluta med ägghalvor på toppen. Smarr!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 röd peppar (chili)
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
2 msk japansk soja
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4 port ramennudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
150 g salladsärtor
230 g naturell tofu
180 g färska böngroddar
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 535 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Näe, det här var ingen höjdare. Snabbt och enkelt visserligen, men smaken var väldigt trist.
Kristoffer
2022-01-25Både överraskande och mycket gott, om möjligt ännu godare dagen efter när smakerna satt sig ordentligt. Kan varmt rekommenderas!
Anne
2021-06-18Supergott, man kan krydda ordentligt.
Sara
2021-06-15