Kokosmjölksramen med kyckling och majs
Ikväll äter vi ramen, och det tackar vi verkligen för! Denna goda nudelsoppa görs på kokosmjölk, lime, pak choi, samt andra härliga grönsaker. Och i detta får sen kycklingfiléerna kokas upp. Strö lite sesamfrön över för extra smak, och en rent visuell trevlig touch. Itadakimasu!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019
Ingredienser
4 portioner
450 g kycklinglårfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
425 g minimajs
250 g pak choi
1 lime
4 port ramennudlar
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2630 KJ / 627 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alla fyra barnens stora favoritmat!! Otroligt gott!
Elin
2023-08-08Den här rätten är en riktig hit hemma hos oss, vi äter den med äggnudlar och har i lite tjock ostronsås och ca 1 msk röd currypasta, skippa inte pastan, den gör allt! Barnen gillar den också.
Alexandra
2023-01-24Välbalanserade smaker. Även småbarnen gillade receptet. Adderade några droppar sesamolja, och ett krm röd currypasta.
Theodoros
2020-09-08