Curryräkor med ris
Gillar du räkor kommer du att gilla den här snabblagade rätten. Räkorna wokas med krispiga grönsaker, mild kokosmjölk och het currypaste. Idealiskt tillsammans med nykokt jasminris.
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
600 g djupfrysta wokgrönsaker
1 msk olja
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
2 - 2 1/2 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 burk räkor i lake (à 360 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan och brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör så här
Tips
Tycker inte alla i familjen om räkor kan man ta undan lite av woken och blanda med t ex fiskbullar.
Gröna tipset: Byt ut räkorna mot bitar av quorn om du hellre vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut räkorna mot bitar av quorn om du hellre vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Stjärnorna för fett kan väl inte stämma här, om det är nyckelhålsmärkt????
Anna
2005-10-10Mycket lätt att göra. Mycket gott att äta ! Men jag tog dubbelt så mycket räkor. Mums !
Annika
2005-08-23