Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Curryräkor med ris

Gillar du räkor kommer du att gilla den här snabblagade rätten. Räkorna wokas med krispiga grönsaker, mild kokosmjölk och het currypaste. Idealiskt tillsammans med nykokt jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Fräs wokgrönsakerna i oljan några minuter.
  3. Blanda kokosmjölken med currypasta och salt.
  4. Häll blandningen i woken och låt puttra ca 5 minuter.
  5. Låt räkorna rinna av och blanda ner dem i woken.
  6. Servera curryräkorna med ris, bröd och strimlad gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan och brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Tips

Tycker inte alla i familjen om räkor kan man ta undan lite av woken och blanda med t ex fiskbullar.

Gröna tipset: Byt ut räkorna mot bitar av quorn om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 600 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 msk olja
  • 1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 1/2 msk röd currypasta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden