Räkgryta med pappardelle

35
2
Räkgryta med pappardelle

En snabblagad och barnsligt god räkgryta som passar utmärkt ihop med den nykokta pappardelle pastan. Räkorna sjuder du tillsammans med den strimlade purjolöken, vitlök, tomater, grädde och de fräscha sojabönerna. Tillsammans skapar det en fantastisk mix av smaker.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Räkgryta med pappardelle

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)

Räkgryta

1/2
purjolök
2 tsk
curry
1 msk
smör eller margarin
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
500 g
passerade tomater
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
250 g
sojabönor
-
salt
-
peppar
400 g
frysta, skalade räkor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Lisa

2020-07-24

Gott, mer kryddor behövs

Redaktionen ICAse

2020-07-27

Hej Lisa! Tack för tipset! Hälsningar Michelle

Anna-carin

2017-11-26

Smaklös. Kräver fond/buljongtärning och lite sötma för att bli god.

Näringsvärde per portion

Energi 2386 KJ / 572 kCal
Fett 16 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept