Räkgryta med pappardelle
En snabblagad och barnsligt god räkgryta som passar utmärkt ihop med den nykokta pappardelle pastan. Räkorna sjuder du tillsammans med den strimlade purjolöken, vitlök, tomater, grädde och de fräscha sojabönerna. Tillsammans skapar det en fantastisk mix av smaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
Räkgryta
1/2 purjolök
2 tsk curry
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g sojabönor
salt
peppar
400 g frysta, skalade räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2386 KJ / 572 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Min standardrätt med räkor.
Towe
2021-10-28Gott, mer kryddor behövs
Lisa
2020-07-24Hej Lisa! Tack för tipset! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27Smaklös. Kräver fond/buljongtärning och lite sötma för att bli god.
Anna-carin
2017-11-26