UNDER 30 MIN | Medel

Stekt sej med räkröra och gurka

Att fisk passar ihop med skaldjur är väl ingen hemlighet? Här gör du en räkröra med smetana som får stå för kvällens sås till den stekta sejen. Självklart äter du detta med lite kokt potatis och fräscha gurkstavar. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Låt räkorna rinna av i en sil.
  3. Skär halva gurkan i små tärningar och den andra halvan i stavar. 
  4. Blanda smetanan med curryn. Vänd ner räkorna och gurktärningarna. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Stek fisken i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis och räkröra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Vänd fisken i mjöl innan den steks så blir den lite krispigare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 förp räkor i lake (à 360 g)
  • 1 gurka
  • 2 dl smetana
  • 1 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 600 g färsk sejfilé
  • 1 msk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2197 kJ / 522 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept