Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Räksås till pasta

(45)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En jättegod och lättlagad räksås till pastan. Den krämiga såsen gör du på crème fraiche och purjolök och smaksätter med vitlök och curry. Lägg i räkorna strax innan servering och servera räksåsen till färsk smaksatt pasta, parmesanost och gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g räkor med skal
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry t ex extra stark
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Strimla purjon. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs purjon och vitlöken i olivolja. Smaksätt med curry. Rör ner crème fraiche och mjölk. Smaka av med lite salt och peppar. Låt såsen koka ihop så att den blir lagom tjock.
  3. Lägg i räkorna och hetta upp alltsammans utan att koka, för då blir räkorna sega.
  4. Servera med nykokt pasta - prova gärna en färsk variant med spenat eller vitlök och tomat. Bjud även parmesanost, sallad och bröd till.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut parmesanen vid serveringen.