Hawaiigryta med kyckling och ananas
Här är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Stekta kycklingbitar får sjudas samman med smaker från salsa, passerade tomater, buljongtärning och ananas. Ät grytan ihop med ris, och låtsas för en kväll att du befinner dig på en uteservering i ett exotiskt land!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
peppar
300 g mild chunky salsa
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
220 g ananasskivor i juice
250 g sojabönor
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2151 KJ / 507 kCal
Fett9 g
Salt4.8 g
Kolhydrater69 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade helt underbart! Tog Mutti körsbärstomater på burk och hällde även i spadet från ananasen!
Marie
2021-05-10Smakade mest passerad tomat.
Pia
2019-11-22Ett matkasse recept vi lagade ikväll som tyvärr var för trist även för barnen.
Mia
2019-11-12