Hawaiigryta med kyckling och ananas

12
3
Hawaiigryta med kyckling och ananas

Här är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Stekta kycklingbitar får sjudas samman med smaker från salsa, passerade tomater, buljongtärning och ananas. Ät grytan ihop med ris, och låtsas för en kväll att du befinner dig på en uteservering i ett exotiskt land!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Hawaiigryta med kyckling och ananas

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
4
snabbfiléer av kyckling
1 msk
olja
-
peppar
300 g
mild chunky salsa
500 g
passerade tomater
1
kycklingbuljongtärning
220 g
ananasskivor i juice
250 g
sojabönor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Marie

2021-05-10

Smakade helt underbart! Tog Mutti körsbärstomater på burk och hällde även i spadet från ananasen!

Pia

2019-11-22

Smakade mest passerad tomat.

Mia

2019-11-12

Ett matkasse recept vi lagade ikväll som tyvärr var för trist även för barnen.

Näringsvärde per portion

Energi 2151 KJ / 507 kCal
Fett 9 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 69 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept