Hawaiigryta med kyckling och ananas

Här är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Stekta kycklingbitar får sjudas samman med smaker från salsa, passerade tomater, buljongtärning och ananas. Ät grytan ihop med ris, och låtsas för en kväll att du befinner dig på en uteservering i ett exotiskt land!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
peppar
300 g mild chunky salsa
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
220 g ananasskivor i juice
250 g sojabönor
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2151 KJ / 507 kCal
Fett9 g
Salt4.8 g
Kolhydrater69 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev jättegott. Tog medium salsa och röd paprika istället för bönor
Michael
2025-03-16Hur mycket väger 4 snabbfiléer av kyckling? Har bara vanliga kyckling fileer hemma
Michael
2025-02-13Hej Michael! Dom väger ca 600 g. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-14Smakade helt underbart! Tog Mutti körsbärstomater på burk och hällde även i spadet från ananasen!
Marie
2021-05-10