UNDER 30 MIN | Medel

Hawaiigryta med kyckling och ananas

Här är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Stekta kycklingbitar får sjudas samman med smaker från salsa, passerade tomater, buljongtärning och ananas. Ät grytan ihop med ris, och låtsas för en kväll att du befinner dig på en uteservering i ett exotiskt land!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar.
  4. Rör i salsan och passerade tomater. Smula i buljongtärningen och koka upp, låt sjuda i 5-6 minuter.
  5. Häll av ananasen, skär den i bitar. Häll ananasen i grytan tillsammans med sojabönorna. Låt grytan bli varm.
  6. Servera grytan med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 1 msk olja
  • peppar
  • 300 g mild chunky salsa
  • 500 g passerade tomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 220 g ananasskivor i juice
  • 250 g sojabönor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 507 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept