Gul currygryta med kokosmjölk
Bjud familjen på en krämig currygryta! Kyckling och lök kokas med kokosmjölk och gul curry till en härlig gryta som sprider väldoft i köket. Tillsammans med äggnudlar och de krispiga sockerärtorna som du serverar till har du en härlig asieninspirerad middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 msk curry
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
4 port äggnudlar (4 port motsvarar ca 300 g)
150 g sockerärtor
12 körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 751 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Räcker verkligen den här koktiden för kycklingen. Iofs kan man väl äta kyckling vid betydligt lägre temperatur än rekommenderat men ICA håller sig väl till rekommendationerna tänker jag.
Mikael
2024-12-06Hej Mikael! Kycklingen steks innan den ska koka så det räcker fint. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09Jättegott och gick snabbt att göra
Anette
2024-11-01Skippade tomater och la till färsk broccoli och vitlök. God gryta som hela familjen gillade :-)
Katarina
2024-08-08