Gul currygryta med kokosmjölk
Bjud familjen på en krämig currygryta! Kyckling och lök kokas med kokosmjölk och gul curry till en härlig gryta som sprider väldoft i köket. Tillsammans med äggnudlar och de krispiga sockerärtorna som du serverar till har du en härlig asieninspirerad middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 msk curry
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
4 port äggnudlar (4 port motsvarar ca 300 g)
150 g sockerärtor
12 körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 751 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade tomater och la till färsk broccoli och vitlök. God gryta som hela familjen gillade :-)
Katarina
2024-08-08Supergott
Ann-charlotte
2024-07-23Blir jättegott med gul curry paste. Körde ca 1,5 msk.
Mattias
2024-02-20