Gul currygryta med kokosmjölk

51
7
Gul currygryta med kokosmjölk

Bjud familjen på en krämig currygryta! Kyckling och lök kokas med kokosmjölk och gul curry till en härlig gryta som sprider väldoft i köket. Tillsammans med äggnudlar och de krispiga sockerärtorna som du serverar till har du en härlig asieninspirerad middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Gul currygryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
1 msk
curry
1/2 tsk
salt
400 ml
kokosmjölk
1
kycklingbuljongtärning
4
port äggnudlar
150 g
sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Emil

2021-03-22

Detta är första gången jag använder mig av kokosmjölk, jag höftade också ner lite ingefära krydda, paprika krydda, kyckling fond och buljong samt sweet chilli sås. Superbt!

Susanne

2021-01-30

Adderade till lite tomater, ingefära och mer kryddor så blev det helt OK. Lite mango chutney också :-)

Sofi

2020-12-04

Enkelt, snabbt och gott. Lite för mycket sås men det löste sig med ris. :)

Näringsvärde per portion

Energi 3156 KJ / 755 kCal
Fett 34 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 59 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept