Gul currygryta med kokosmjölk

78
8
Gul currygryta med kokosmjölk

Bjud familjen på en krämig currygryta! Kyckling och lök kokas med kokosmjölk och gul curry till en härlig gryta som sprider väldoft i köket. Tillsammans med äggnudlar och de krispiga sockerärtorna som du serverar till har du en härlig asieninspirerad middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Gul currygryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 msk curry
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
4 port äggnudlar
150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Ronny

2022-01-24

Snabbt och gott. Nog bra ha med paprika, broccoli eller liknande då det blev lite väl mycket kyckling för vår smak. Blev inte krämig som receptet anger. Möjligtvis kan det bero på att vi använde Kung Markattas kokosmjölk (som inte har tillsatser).

Emil

2021-03-22

Detta är första gången jag använder mig av kokosmjölk, jag höftade också ner lite ingefära krydda, paprika krydda, kyckling fond och buljong samt sweet chilli sås. Superbt!

Susanne

2021-01-30

Adderade till lite tomater, ingefära och mer kryddor så blev det helt OK. Lite mango chutney också :-)

Näringsvärde per portion

Energi 3156 KJ / 755 kCal
Fett 34 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 59 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden