Bjud familjen på en krämig currygryta! Kyckling och lök kokas med kokosmjölk och gul curry till en härlig gryta som sprider väldoft i köket. Tillsammans med äggnudlar och de krispiga sockerärtorna som du serverar till har du en härlig asieninspirerad middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ronny
2022-01-24Snabbt och gott. Nog bra ha med paprika, broccoli eller liknande då det blev lite väl mycket kyckling för vår smak. Blev inte krämig som receptet anger. Möjligtvis kan det bero på att vi använde Kung Markattas kokosmjölk (som inte har tillsatser).
Emil
2021-03-22Detta är första gången jag använder mig av kokosmjölk, jag höftade också ner lite ingefära krydda, paprika krydda, kyckling fond och buljong samt sweet chilli sås. Superbt!
Susanne
2021-01-30Adderade till lite tomater, ingefära och mer kryddor så blev det helt OK. Lite mango chutney också :-)