Currygratinerad torsk med persilja

Currygratinerad torsk med persilja där färg och smak bildar en rätt behaglig att se på och med imponerande smak. Curry fräses med purjolök där créme fraiche adderas för en krämig konsistens på såsen. Häll den över torsken och avsluta i ugnen. Servera med bella verde och pressad potatis toppad med persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Ingredienser
2 portioner
400 g mjölig potatis
1/2 purjolök
1 tsk olja
1 tsk curry
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 ask persilja (à 20 g)
250 g rimmad torsk
200 g bellaverde
Gör så här
00:01:00
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 579 kCal
Fett29 g
Salt3.56 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer