Torsk med dill- och ansjovissås

0
0
Torsk med dill- och ansjovissås

En snabblagad fiskrätt på veckans meny är väl aldrig fel? I denna rätt är torsken huvudperson och får sällskap av en god dill- och ansjovissås ihop med långstjälkade och späda broccolibuketter – också kallade bellaverde. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Torsk med dill- och ansjovissås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
200 g
bellaverde
55 g
ansjovis
2
port ryggfilé av torsk
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna en halv rödlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2290 KJ / 546 kCal
Fett 22 g
Salt 4.1 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept