Torsk med dill- och ansjovissås
En snabblagad fiskrätt på veckans meny är väl aldrig fel? I denna rätt är torsken huvudperson och får sällskap av en god dill- och ansjovissås ihop med långstjälkade och späda broccolibuketter – också kallade bellaverde. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
200 g bellaverde
55 g ansjovis
2 port ryggfilé av torsk
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 546 kCal
Fett22 g
Salt4.1 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer