Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig torsk med dansk remouladsås

Ett lättlagat och tilltalande recept på panerad torsk med hänförande remouladsås! Krispig torsk med dansk remouladsås är en suverän middagsrätt där den ströbrödspanerade fisken steks gyllenbrun i lite matfett och serveras med nykokt potatis, den smarriga remouladsåsen, färgrik morotssallad och syrliga citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Vispa sönder äggen.
  4. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd den i vetemjöl och sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
  5. Remouladsås: Hacka picklesen och rör ihop den med crème fraiche och curry. Smaka av med cayennepeppar och salt.
  6. Skala morötterna, skala dem sedan till tunna remsor och blanda dem med spenaten.
  7. Stek fisken i matfettet i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter på varje sida.
  8. Skär citronen i klyftor.
  9. Servera fisken med potatis, remouladsås, morotssalladen och citronklyftor.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller po-fiber).
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
 Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Barnknepet: Ta hjälp av barnen och låt de hjälpa till att fixa paneringen på torsken!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 2 morötter
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Remouladsås
  • ca 200 g pickles
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2972 kJ / 709 kCal