Krispig torsk med dansk remouladsås

20
3
Krispig torsk med dansk remouladsås

Ett lättlagat och tilltalande recept på panerad torsk med hänförande remouladsås! Krispig torsk med dansk remouladsås är en suverän middagsrätt där den ströbrödspanerade fisken steks gyllenbrun i lite matfett och serveras med nykokt potatis, den smarriga remouladsåsen, färgrik morotssallad och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Krispig torsk med dansk remouladsås

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
2 morötter
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
2 msk smör eller margarin
1 citron

Remouladsås

ca 200 g pickles
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk curry
1/2 krm cayennepeppar
salt

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller po-fiber).
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
 Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Ta hjälp av barnen och låt de hjälpa till att fixa paneringen på torsken!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Denna rätten har vi gjort många gånger! Såsen är sååå god :)

Susanne

2013-09-26

Remouladsåsen!! Jättelätt att göra och underbart god! HURRA!

Stig

2013-09-24

En god och lättlagad rätt,Till såsen använder jag turkisk yoghurt och bostongurka,curry och cayenne

Näringsvärde per portion

Energi 2863 KJ / 682 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 73 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden