Krispig torsk med dansk remouladsås
Ett lättlagat och tilltalande recept på panerad torsk med hänförande remouladsås! Krispig torsk med dansk remouladsås är en suverän middagsrätt där den ströbrödspanerade fisken steks gyllenbrun i lite matfett och serveras med nykokt potatis, den smarriga remouladsåsen, färgrik morotssallad och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
2 morötter
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
2 msk smör eller margarin
1 citron
Remouladsås
ca 200 g pickles
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk curry
1/2 krm cayennepeppar
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2863 KJ / 682 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater73 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätten har vi gjort många gånger! Såsen är sååå god :)
Caroline
2021-03-15Remouladsåsen!! Jättelätt att göra och underbart god! HURRA!
Susanne
2013-09-26En god och lättlagad rätt,Till såsen använder jag turkisk yoghurt och bostongurka,curry och cayenne
Stig
2013-09-24