Krispig torsk med dansk remouladsås

Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
3
Krispig torsk med dansk remouladsås

Ett lättlagat och tilltalande recept på panerad torsk med hänförande remouladsås! Krispig torsk med dansk remouladsås är en suverän middagsrätt där den ströbrödspanerade fisken steks gyllenbrun i lite matfett och serveras med nykokt potatis, den smarriga remouladsåsen, färgrik morotssallad och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Krispig torsk med dansk remouladsås

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
2 morötter
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
2 msk smör eller margarin
1 citron

Remouladsås

ca 200 g pickles
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 msk curry
1/2 krm cayennepeppar
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Denna rätten har vi gjort många gånger! Såsen är sååå god :)

Caroline

2021-03-15

Remouladsåsen!! Jättelätt att göra och underbart god! HURRA!

Susanne

2013-09-26

En god och lättlagad rätt,Till såsen använder jag turkisk yoghurt och bostongurka,curry och cayenne

Stig

2013-09-24

Näringsvärde per portion

Energi2863 KJ / 682 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater73 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Curryremoulad och rostad lök på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cornflakespanerad torsk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pankotorsk med curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga