Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkåls- och torsksoppa

En ofantlig god och fräsch fisksoppa med de angenäma ingredienserna blomkål, potatis och torsk och ljuvliga smaker från vitlök och curry. Du serverar den krämiga soppan med nybakat bröd och middagen är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka den gula löken. Fräs löken i margarin i en gryta. Pressa över vitlöken. Tillsätt curry som får fräsa med i någon minut.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Skala och skär potatisen i skivor. Tillsätt blomkål, potatis, buljongtärningar, vatten och vispgrädde. Låt soppan koka under lock i 10 minuter.
  3. Ev fryst och tinad fisk bör torkas av. Skär fisken i ganska stora bitar och tillsätt dem till soppan. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter.
  4. Rör försiktigt så att fiskbitarna förblir hela. Smaka ev av med salt. Strö på koriander och servera.

För alla

Soppan är fri från gluten och ägg, men känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 600 g blomkål
  • 5 potatisar
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g torsk alt hoki eller sej
  • färsk koriander till garnering
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden