Fläskfärs i kokosmjölk med vattenkastanjer
En middag fullproppad med smak står på menyn! Kålrabbi och lök steks ihop, innan de rörs ner tillsammans med vitlök, currypasta, vattenkastanjer och kokosmjölk i pannan med den stekta fläskfärsen. Allt får kokas samman, och serveras med ris eller nudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
1 kålrabbi
1 rödlök
1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
ca 500 g fläskfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd currypasta eller gul curry
400 ml lättkokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 664 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös
Julia
2019-02-21Vart är ingefäran?
Sofie
2019-02-06Hej Sofie! Sorry att Tryckfelsnisse varit i farten. Det skulle vara vattenkastanjer istället. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-08