Fläskfärscurry med sockerärtor
En fläskcurry med sockerärtor passar utmärkt som middag mitt i veckan, den går ganska snabbt att tillaga, den blir fint färgglad tack vare curryn och sockerärtorna samt härligt krämig av kokosmjölken och fläskfärsen. Servera den med ris och du är strax redo att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
500 g fläskfärs
1 msk curry mangokrydda
2 msk tomatpuré
227 g vattenkastanjer
150 g sockerärtor
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3647 KJ / 872 kCal
Fett52 g
Salt1 g
Kolhydrater69 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Terese
2020-05-26Vilken god rätt! Mangokurryn har en rundare smak som gjorde det hela mycket smakligt. Sockerärtorna och vattenkastanjen gav knaprighet. Jag förstärkte med litet röd currypasta. Svärmor som inte gillar stark matt fick en matsked grädde i sin och blev supernöjd.
Sten
2020-05-26Varför all vidrig curry i era recept? Sjukt äckligt!
Anne
2020-05-21