UNDER 30 MIN | Medel

Fläskfärscurry med sockerärtor

En fläskcurry med sockerärtor passar utmärkt som middag mitt i veckan, den går ganska snabbt att tillaga, den blir fint färgglad tack vare curryn och sockerärtorna samt härligt krämig av kokosmjölken och fläskfärsen. Servera den med ris och du är strax redo att äta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken och riv vitlöken. Stek lök och vitlök i oljan i en stor gryta. 
  3. Tillsätt färsen och bryn i några minuter. Krydda med curry och tomatpuré.
  4. Häll av vattenkastanjerna. Ansa och dela sockerärtorna.
  5. Rör ner vattenkastanjerna, kokosmjölken och vattnet i grytan och koka upp.
  6. Vänd ner sockerärtorna i grytan. Låt sjuda 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera grytan med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj ris eller byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Smaksätt med lite röd currypasta eller sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk curry mangokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 227 g vattenkastanjer
  • 150 g sockerärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3647 kJ / 872 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept